Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden van Cortiça, gevestigd in Rijswijk ZH.  Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Delft onder nummer 54772184.

Algemeen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden afgesloten met Cortiça. Door te bestellen geeft u aan met de algemene voorwaarden akkoord te gaan. Cortiça behoudt zich het recht deze algemene voorwaarden te wijzigen en/of uit te breiden.

Bestelling en overeenkomst
U kunt uw bestelling plaatsen via deze site. U dient deze volledig en op waarheid berust in te vullen. U heeft 14 werkdagen de tijd om uw bestelling te retourneren. Na afloop van deze termijn komt de koop definitief tot stand en blijft u eigenaar van de gekochte artikelen. Cortiça behoudt zich het recht de overeenkomst te ontbinden zodra u zich niet aan de door Cortiça gestelde voorwaarden houdt.

Prijzen en Betaling
De vermelde prijzen zijn in euro`s, inclusief BTW en het totaalbedrag is exclusief verzendkosten. Cortiça is niet verantwoordelijk voor druk- en zetfouten op de site. Aan onrechtmatige prijs-informatie of overige informatie, kunnen geen rechten worden ontleend. Cortiça is niet gebonden aan haar aanbod indien er sprake is van programmeerfouten op de site. U kunt ervoor kiezen om uw bestelling te betalen via overschrijving of contant bij afhalen. Wanneer u ervoor kiest de bestelling te laten bezorgen, dient u altijd vooruit te betalen. Dit dient te geschieden binnen 7 dagen na ontvangst van de bestelbevestiging. Wanneer de betaling na 7 dagen niet door Cortiça ontvangen is, ontvangt u eenmalig per email een betalingsherinnering. Vervolgens heeft u 3 dagen de tijd om de betaling alsnog in orde te maken. Indien de bestelling na 10 dagen niet betaald is, wordt de bestelling geannuleerd.

Annulering
Als u uw bestelling wilt annuleren dient u dit te melden per email aan info@cortica.nl.  Bij annulering van een artikel op een reeds betaalde bestelling of bij annulering van een volledig betaalde bestelling wordt € 2,50 transactiekosten in rekening gebracht.

Bestellen bij Cortiça!
Bij het plaatsen van een bestelling ontvang je een automatische email ter bevestiging van deze bestelling.
Hierin staat het volgende, het ordernummer, de artikelen die zijn besteld, het totaalbedrag, betalingsvoorwaarden en de betaalgegevens van Cortiça!
Geen email ontvangen? Check dan even of de email niet in een spam folder is verdwenen of neem contact met ons op om te zien of de bestelling wel goed is aangekomen.

Verzendkosten
Wij verzenden uw bestelling via PostNL. Uw bestelling is via deze weg niet verzekerd tegen verlies of schade tijdens verzending door TNTpost. Cortiça is niet verantwoordelijk voor schade of verlies tijdens of na transport door TNT Post. Voor verzending gelden de algemene voorwaarden van PostNL.

De verzendkosten zijn afhankelijk van het soort en aantal producten dat je besteld.
Bestellingen boven de 150 Euro worden in Nederland gratis verzonden.
De tarieven voor de bestellingen onder de 150 Euro zijn als volgt:

* Standaard verzendkosten in Nederland via Post.nl “klein pakket” € 3,95 per bestelling.
* “Pakketpost” met track en trace code via Post.nl € 7,95 per bestelling. Indien je bestelling niet door de brievenbus past wordt er automatisch € 7,95 gerekend aan verzendkosten. Dit is slechts het geval bij grotere producten.

Mocht u toch graag uw bestelling willen verzekeren, dan bieden wij u die mogelijkheid aan voor een bijbetaling van 5,00 euro. Als u ervoor kiest om uw bestelling verzekerd te versturen, dan kunt de bestelling maken en vervolgens een email sturen naar info@cortica.nl met daarin je naam, ordernummer, totaalbedrag en bankgegevens zodat we je snel van dienst kunnen zijn. Het bedrag van 5,00 euro zal vervolgens ook gestort moeten worden vermeld daarin het ordernummer en totaalbedrag van het product.
Cortiça streeft ernaar de bestelling binnen 5 werkdagen na ontvangst van de betaling te verzenden als het op voorraad is. U ontvangt een verzendbevestiging per email op het moment dat de bestelling verzonden wordt.

Ruilen & Retourneren

Al onze sieraden producten zijn uniek, omdat ze “hand made” zijn. Daarom kan het altijd iets afwijken van de foto op de website. De andere producten zijn op bestelling maar kunnen ook beetje afwijken.
Mocht je toch iets willen retourneren, dan is dat geen problemen mits dat het product in orde is. De verzendkosten van de retourzending zijn van de klant.

De procedure gaat dan als volgt:

Als uw bestelling bezorgd is, heeft u 14 werkdagen de tijd om de artikelen te retourneren. Na deze periode kan de koop niet meer ontbonden worden. U dient de retournering per email aan Cortiça bekend te maken door een email te sturen naar info@cortica.nl.  De artikelen worden alleen retour genomen als aan onderstaande voorwaarden voldaan wordt:

  • de artikelen dienen bij Cortiça gekocht te zijn;
  • de artikelen dienen onbeschadigd en ongedragen te zijn;
  • de artikelen met een korting vanaf 25% kunnen niet meer geretourneerd worden
  • de envelop dient voldoende gefrankeerd te zijn. (Onvoldoende gefrankeerde verzendingen worden niet aangenomen of gecrediteerd).

Graag een briefje in het pakket meesturen met daarin je wens, je naam, ordernummer, totaalbedrag en bankgegevens zodat we je snel van dienst kunnen zijn. De kosten en verzendrisico van het terugsturen zijn voor rekening van de klant. Het retour te ontvangen bedrag (excl. verzendkosten) zal binnen 14 dagen na ontvangst van de artikelen aan u overgemaakt worden. De retour gezonden product zijn op eigen risico voor de klant. Bij ‘aangetekend verzenden’ moet er worden getekend voor ontvangst. Op deze manier ben je altijd verzekerd dat de bestelling bij ons aankomt.

Garantie

Indien dergelijke fouten waargenomen worden, kunt u deze artikelen binnen 31 dagen na ontvangst retour zenden naar Cortiça! Er zal dan zorgdragen voor een nieuw product of reparatie van het defecte product. Hierbij zal de levertijd opnieuw in acht worden genomen. Defecten aan een product door normale slijtage ten gevolge van een normaal gebruik van het product vallen niet onder deze garantie. Bij ondeskundig gebruik van de producten, of door gebruik bij doeleinden waar het product niet voor bedoeld is, vervalt de garantie.
De klant is gehouden binnen een redelijke termijn na constatering van het gebrek, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van het product, daarvan melding te doen bij Cortiça!. De klant zal het product direct na melding ongebruikt terugzenden. De kosten van de retourzending zijn voor kosten van de klant.

Niet goed, geld terug!

Indien u na ontvangst van het artikel besluit om toch af te zien van de koop, kunt u met opgaaf van reden het artikel- mits ongebruikt en in de originele onbeschadigde verpakking, binnen 14 dagen terugsturen naar Cortiça! en de koop ontbinden. De kosten voor het retour zenden komen voor rekening van de klant. lndien de klant reeds betaald heeft voor het betreffende artikel, zal dit bedrag aan haar worden terugbetaald door Cortiça!

Privacy
Uw persoonsgegevens worden opgenomen in het Cortiça klantenbestand. Uw gegevens worden gebruikt voor de beoordeling, het aangaan en de uitvoering van de leveringsovereenkomst en het beheren van de daaruit voortvloeiende klantrelatie. Cortiça verstrekt geen gegevens aan derden waardoor uw privacy in het geding komt. Klanten die een bestelling plaatsen bij Cortiça ontvangen automatisch de Cortiça nieuwsbrief. Indien u van ons geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen, kunt u dit per email aan ons doorgeven info@cortica.nl.

Copyright
Het is verboden om zonder schriftelijke toestemming tekst- en/of beeldmateriaal over te nemen, te publiceren, te verveelvoudigen of anderszins te gebruiken. Bij overtreding zullen wij genoodzaakt zijn juridische stappen te ondernemen.

Klachten
Heeft u klachten of bent u ontevreden over bepaalde zaken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen door een email te sturen naar info@cortica.nl